Sivananda mester - Jóga a Pilisben - Csobánkán

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Sivananda mester

Mesterek
Swami Sivananda Saraszvati (1887-1963)

Előkelő indiai papi családban született Dél-Indiában. A szolgálat iránti vágya már fiatalon élt szívében ezért az orvosi hivatást választotta. Orvosként a legelesettebb emberek szolgálatába állt. Munkája során megértette, hogy a betegségek és az emberi szenvedés gyógyítása nem elsősorban egészségügyi kérdés. A szenvedések gyökere a tudatlanság.

A tudatlanság felszámolása, a helyes tudás terjesztése vált élete céljává. Az orvosi pályát és karrierjét elhagyva a jógik életét választotta. Hosszú éveket töltött meditációval és szolgálattal. Bölcsességének fénye egyre ragyogóbb lett és a megvilágosodott mester köré tanítványok gyűltek Indiából és a világ távoli országaiból.

Egész életét az emberiség szolgálatának szentelte. Mindenkit szolgálni, mindenkit szeretni és mindenkiben meglátni az istenit - ezek voltak tanításának és életének alapelvei.Több mint kétszáz könyv szerzője. Művei a szeretet, szolgálat és teljes előítéletmentesség üzenetét hordozzák.

Világszerte működnek tanítványai és vannak követői. Magyarországon 1996 óta működik a budapesti Sivananda Jógaközpont.

" A jótett sosem vész el. Megtisztítja a szívet. Munkálkodj az egész világ jólétéért! Amíg csak tudod tedd meg mindazt a jót, amire képes vagy - minden módon, mindenkinek, mindenhol és mindig, minden tőled telhető erővel, szeretettel és figyelemmel. A rosszat jóval viszonozd! Az igaz ember ismertetőjele ez. Jót tenni másoknak és boldogságot adni nekik - ez jóságot és boldogságot hoz neked. Mértékletesség, őszinte szolgálat, vidám, biztató, együtt érző és kedves szavak, apró figyelmességek, a kísértések feletti csendes győzelmek - ezek kövezik ki az örökkévaló békéhez vezető hosszú utat." Idézet Swámi Sivanada - Szolgálat a megtisztulás ösvénye című tanításából.
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz