Visnu-Dévananda - Jóga a Pilisben - Csobánkán

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Visnu-Dévananda

Mesterek
Swámi Visnu-Dévananda (1927-1993)

Sivananda mester közeli tanítványa volt, aki a katonai pályát hagyta el, mert olyan mély benyomást gyakorolt rá későbbi guruja egyik írása. A véletlenül keze ügyébe került sorok így szóltak: "Egy gramm gyakorlás felér több tonna elmélettel. Gyakorold a jógát, a vallást és a filozófiát a mindennapi életben, és érd el az Ön-megvalósítást!"

Húsz éves volt, amikor belépett a risikés-i Sivananda Ásram kapuján és a világi dolgokról lemondott szerzetes lett. Mestere irányítása alatt a hatha jóga nagy tudású professzorává vált. Tíz évet töltött az ásramban, amikor Guruja Nyugatra küldte, hogy terjessze az ősi jógatechnikát. 

Észak-Amerikában kezdte misszióját, jógát tanított és közben figyelte a nyugati emberek életmódját. Számos jógaközpontot, ásramot alapított a világ különböző tájain. A nyugati emberek számára is befogadható módon adaptálta a jóga több ezer éves tudományát.
Több nagy sikerű jógakönyv elismert szerzője világszerte.

Sokat tett azért, hogy a világban a béke, a megértés és igazság teret nyerjen. Úgy vélte, hogy a világ befolyásos vezetőit, felelős polgárait meg kell tanítani a jóga tudományára, hiszen béke és testvériség csak akkor uralkodhat a világban, ha a vezetők önuralommal és tudatos belső békével rendelkeznek. 

Képzett pilótaként béke repüléseket hajtott végre olyan válsággócok felett, mint a Berlini Fal, Észak-Írország, Szuezi csatorna, azért, hogy bebizonyítsa az embereket elválasztó határok mesterséges voltát.
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz